Krumplilevest is sokféle módon lehet készíteni, ez egy krémes, nagyon ízletes változat, melyet a sült szalonna, meg a friss, reszelt torma tesz különlegessé. A gyermekeim a krumplilevest szeretik a legjobban, így néha muszáj egy kis csavart belevinni. Hűvösebb időszakban éppen tökéletes ebéd :)
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 kisebb torma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 2 evőkanál olaj
- só
Elkészítése:
- Egy edényben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük, félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, kavargatva kevés ideig együtt pirítjuk.
- Felöntjük 1,5 l vízzel, megsózzuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó percekben hozzáadjuk az ételízesítőt is.
- Ezután a krumpli egy részét (kb a felét) szűrőkanállal kiszedjük, a többit pedig összeturmixoljuk.
- Belerakjuk a félretett krumplit, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
- Tálaláskor a levest megszórjuk sült szalonnával, és friss, reszelt tormával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése