Időnként szeretem különlegessé, izgalmassá varázsolni a mindennapit. Most sült hagymával, rozmaringgal, és jó adag borssal ízesítettem, egy dolgot viszont mindenképp szem előtt tartok: a kenyér akkor jó, ha barna. Egyébként a lenmagliszt a nagy kedvencem, ami a kenyeret illeti, ennek az íze, állaga tetszik a leginkább. A fotón található kenyér még meleg, sajnos nagyon gyorsan meg kellett vágnom. Egészségünkre :)
Hozzávalók:
- 30 dkg kenyérliszt
- 30 dkg teljes kiörlésű búzaliszt (vagy graham liszt)
- 5 dkg lenmagliszt
- 360 ml víz
- 2 fej hagyma + 2 evőkanál olívaolaj
- 2 rozmaring ág apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál méz
- fél teáskanál őrölt bors
- 7 g szárított élesztő + 1 csapott teáskanálnyi
Elkészítése:
- Szép pirosra sütjük az apróra vágott hagymát az olajon, majd hűlni hagyjuk.
- A többi hozzávalót összegyúrjuk, és kézzel, vagy géppel, tésztává dagasztjuk. A pirított hagymát a végén gyúrjuk bele.
- Egy tálban, konyharuhával letakarva, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk, és kb 35 cm hosszúságú óválisra nyútjuk.
- Szorosan felcsavarjuk, tepsire helyezzük, és 15 percig kelni hagyjuk.
- A tetejét éles késsel bevagdossuk, majd újabb 15 percig kelesztjük, végül pedig 200 fokos sütőben, 30 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése