Egyetlen birsalma árválkodott a konyhában már napok óta, így aztán bonbon lett a végzete. Különösen a gyerekek örültek ezeknek a boldogság falatoknak :)
Hozzávalók:
- 1 birsalma (25 dkg, tisztán mérve)
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál őrölt dió
- 4-5 egész szegfűszeg
- 3 egész kardamom
- fél csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
- Meghámozzuk a birsalmát, a magházat kivágjuk, és apróra daraboljuk.
- Egy edényben, a mézzel 2-3 percig kavargatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük 4 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog, közben elkészítjük a csokiburkot.
- A csokoládét apróra tördeljük, a nagy részét egy tálikóban, mikróhullámú sütőben felolvasztjuk, közben 10-20 másodpercenként kivesszük, átkavarjuk.
- Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék apróra tördelt csokoládét, és kavargtajuk, amíg elolvad.
- Egy tetszőleges bonbonformát tiszta ecsettel vastagon, alaposan kikenünk az olvasztott csokoládéval, és hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.
- A birsalmából kiszedjük az egész fűszereket, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a diót, és kavargatva jól összeforraljuk.
- Kihűtjük, majd a bonbonformát megtöltjük ezzel a krémmel, és lezárjuk a maradék olvasztott csokoládéval.
- Miután megdermedt, kipattintjuk a kész bonbonkat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése