A kertemben két jókora sütőtök maradt, az egyiket fel is használtam, így ismét sütőtökös ételeket fogyasztottunk. Én minden formában imádom, a család nem éppen, de a krémlevest, meg a sütőtökös csicserifasírtot ők is szívesen fogyasztották, merthogy ezek is készültek :) Szerintem így, csikemell társaságában, zsályával fűszerezve, verhetetlen fogás. Olyannyira, hogy csak úgy, magára is abszolút befutó, mi viszont némi salátával, meg joghurttal fogyasztottuk.
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg nyers sütőtök (tisztán mérve)
- olívaolaj
- 1 cikk fokhagyma
- friss, vagy szárított zsálya
- balzsamecet
- kevés dió
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A húst kockára vágjuk, egy tálba tesszük, és alaposan összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, fél evőkanál balzsamecettel, 1 cikk reszelt fokhagymával, 1 teáskanálnyi apróra vágott zsályával, és egy kevés őrölt borssal. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek.
- A sütőtököt szintén kockára vágjuk, összekevarjuk egy kevés olajjal, néhány csepp balzsamecettel, zsályával, és őrölt borssal.
- A húst, és a sütőtököt megsózzuk, majd felváltva pálcikákra húzzuk.
- Sütőpapírps tepsire fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.
- Friss salátával tálaljuk, melyet megszórunk egy kevés durvára aprított, pörkölt dióval, illetve joghurtot is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése