A kertemben található brokkoliból, paradicsomból készítettem, a gombaraguhoz pedig, a csiperke mellé néhány finom őzlábgomba is került, amit még az erdőn gyűjtöttünk.
Finom, tápláló, kalóriaszegény étel.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (pl csiperke, de lehet vegyes gombákkal is készíteni)
- 50 dkg brokkoli
- 15 dkg paradicsom
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- friss vagy szárított kakukkfű (esetleg majoránna, vagy zsálya)
- extra szűz olívaolaj
- kevés balzsamecet vagy citromlé
- csipetnyi nádcukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Rózsáira szedjük a brokkolit, megmossuk, majd enyhén sós vízben, 3 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, és azonnal jéghideg vízbe tesszük, ezzel megakadályozzuk, hogy tovább puhuljon.
- Amikor lehűlt, leszűrjük, és egy tálban összekavarjuk sóval, őrölt borssal, illetve egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint balzsamecettel, vagy citromlével.
- A gombát megmossuk, a szárakat eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk.
- A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a gombát, majd kavargatva addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, meg a szeletekre vágott paradicsomot, és alaposan összeforraljuk. Sóval, őrölt borssal, csipetnyi nádcukorral ízesítjük.
- A keményítőt összekavarjuk a hideg tejszínnel, a gombához adjuk, és összeforraljuk.
- Az ételt megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel (ha szárított, akkor a paradicsommal együtt adjuk hozzá), illetve egy kevés citromlével,vagy balzsamcettel savanyítjuk.
- Mellé a brokkolisalátát kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése