Hozzávalók:
- 30 dkg liszt+egy kevés a nyújtáshoz
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál kakópor
- 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- a citromos mázhoz: 20 dkg porcukor, fél citrom
Elkészítése:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Ezután enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és csillag formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
- A csillagokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük.
- A porcukrot egy tálikóba szitáljuk, majd fokozatosan adagolva, kikavarjuk kb 3 evőkanálnyi citromlével. Ezután még annyi citromlevet adjunk hozzá, hogy a máz elég kemény, de még kenhető legyen. Ezzel a mázzal, egy kiskanál segítségével egyenletesen megkenjük a kihűlt kekszeket.
Tipp: Szárított levendulával díszíthetjük.
Megj: Dobozva téve, a sütemény 1-2 hétig is eláll.
2 megjegyzés:
Latom,mar kezdessz rahangalodni a kozelgo unnepekre:)
Egyébként nem szokásom,de muszáj.Munka :)
Megjegyzés küldése