Sokféle sajtot kaptam Svájcból, és mindenik annyira markáns ízű, hogy csak úgy megenni elég húzós lenne :) Muszáj lesz egy részének ételben végeznie, ezért most sajtmártást készítettem 3 félével közülük. Az egyszerűség jegyében pedig héjában sült krumplival fogyasztottuk, mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 4 egészen nagy krumpli
- 15 dkg reszelt sajt (érdemes 2-3 féle markánsabb ízű sajtot használni)
- 1 piros színű csilipaprika
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojássárgája
- só, őrölt fehér bors
- a tálaláshoz metélőhagyma (snidling)
Elkészítése:
- A krumplit alaposan megmossuk, majd tepsire tessük, és 200 fokos sütőben, kb 1 óra alatt megsütjük.
- Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kavargatva világos színűre pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük.
- A tűzről levesszük, belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott csípőst, sóval és borssal ízesítjük.
- A krumplit félbevágjuk, meglocsoljuk sajtszósszal, és megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése