2014. október 15., szerda

Héjában sült burgonya csípős sajtmártással



Sokféle sajtot kaptam Svájcból, és mindenik annyira markáns ízű, hogy csak úgy megenni elég húzós lenne :)  Muszáj lesz egy részének ételben végeznie, ezért most sajtmártást készítettem 3 félével közülük. Az egyszerűség jegyében pedig héjában sült krumplival fogyasztottuk, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók:

  • 4 egészen nagy krumpli 
  • 15 dkg reszelt sajt (érdemes 2-3 féle markánsabb ízű sajtot használni) 
  • 1 piros színű csilipaprika 
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej 
  • 3 evőkanál liszt 
  • 1 tojássárgája 
  • só, őrölt fehér bors
  • a tálaláshoz metélőhagyma (snidling)

Elkészítése:


  • A krumplit alaposan megmossuk, majd tepsire tessük, és 200 fokos sütőben, kb 1 óra alatt megsütjük. 
  • Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kavargatva világos színűre pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. 
  • A tűzről levesszük, belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott csípőst, sóval és borssal ízesítjük. 
  • A krumplit félbevágjuk, meglocsoljuk sajtszósszal, és megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Forrón kínáljuk.
Tipp: Ha gyerekek is fogyasztják az ételt, a csípőst külön tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: