2014. október 5., vasárnap

Fűszeres májpástétom



Májpástétomot nem szoktam vásárolni, pedig a gyerekek néha szívesen fogyasztanák. Ez a pástétom viszont, amit néha készíteni szoktam, fényévekkel ízletesebb, egészségesebb, mint a boltban kaphatók. Tízóraira is jó alternatíva, gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és nagyon sokféle módon variálható az íze. Imádjuk.


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma 
  • 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez 
  • 1-1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling) és majoránna 
  • 1 teákanál magos mustár 
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A csirkemájat alaposan megtisztítjuk a nemkívánatos részektől, és darabokra vágjuk. 
  • Forró zsiradékon, egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát. 
  • Rádobjuk a májat, megborsozzuk, és kavargatva 5-7 percig pirítjuk. 
  • Ezután egy tálba szedjük, és a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. 
  • Teljes kiörlésű kenyérre kenve, friss zöldségekkel fogyasztjuk.
Tipp: Ha nincs lehetőségünk turmixolni, daráljuk le.

Nincsenek megjegyzések: