Májpástétomot nem szoktam vásárolni, pedig a gyerekek néha szívesen fogyasztanák. Ez a pástétom viszont, amit néha készíteni szoktam, fényévekkel ízletesebb, egészségesebb, mint a boltban kaphatók. Tízóraira is jó alternatíva, gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és nagyon sokféle módon variálható az íze. Imádjuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
- 1-1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling) és majoránna
- 1 teákanál magos mustár
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csirkemájat alaposan megtisztítjuk a nemkívánatos részektől, és darabokra vágjuk.
- Forró zsiradékon, egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
- Rádobjuk a májat, megborsozzuk, és kavargatva 5-7 percig pirítjuk.
- Ezután egy tálba szedjük, és a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk.
- Teljes kiörlésű kenyérre kenve, friss zöldségekkel fogyasztjuk.
Tipp: Ha nincs lehetőségünk turmixolni, daráljuk le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése