2014. október 19., vasárnap

Kókuszos keksz (gluténmentes, reform)


Először használok kókuszlisztet, így aztán most barátkozom vele. Ez a sütemény jól sikerült, az előző viszont nem, nagyon száraz lett, ezért tojást (az előzőnél helyette lenmaglisztet használtam), és még több zsiradékot adtam a masszához. Nem korongokat, inkább labdacsokat formáztam, hogy nehogy kiszáradjon sütés közben.
Omlós, finom, és nagyon alacsony kalóriatartalmú, ráadásul lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mivel glutént nem tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszliszt
  • 5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 5 dkg apróra zúzott fehér csokoládé
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál eritrit (vagy nyírfacukor)
  • 1 evőkanál méz
  • fél citrom reszelt héja
  • csipetnyi só

Elkészítése:

  • Az egész tojásokat villával elhabarjuk, majd a kókuszzsírral, a mézzel, meg a cukorral összekavarjuk. 
  • Ezután összekavarjuk a többi hozzávalóval, és kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk.
  • Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, villával mindenik tetejét enyhén megnyomjuk.
  • 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: