Ez az édes, savanyú, és enyhén csípős mártás szerintem eddigi konyhai pályafutásom egyik legnagyobb remeke :) Az összetevők, az ízhatás egyszerűen fennséges, nagyon harmónikus, minden nap szívesen enném. Abszolút a keleti konyhára emlékeztet, ilyen jót már csak a kínaiban szoktunk enni.
A hozzávalók miatt picit már a Karácsonyra emlékeztet :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 8-10 db alsó csirkecomb (80 dkg)
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Az édes-savanyú szószhoz:
- 2 narancs leve
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál sötét balzsamecet
- 1 evőkanál ketchup
- 3 cikk fokhagyma reszelve
- 1 teáskanálnyi friss, reszelt gyömbér
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő (kukoricakeményítő)
- pici só
Elkészítése:
- A húst megmossuk. egy kisebb tepsibe sorakoztatjuk, majd sóval, borssal, és olajjal alaposan összeforgatjuk.
- Letakarjuk sütőpapírral, vagy alufóliával, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
- A papírt eltávolítjuk, és 200 fokon további 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
- Miközben sül a hús, elkészítjük a mártást: a hozzávalókat összekavarjuk, egy kisebb edénybe öntjük, és alaposan elkeverjük benne a keményítőt is.
- Lassú tüzön, kavargatva, felforraljuk, hogy szépen besűrűsödjön.
- A sült húst alaposan beleforgatjuk a édes-savanyú mástásba, és forrón tálaljuk.
Tipp: Natúr párolt rizzsel, vagy natúr krumplival kínálhatjuk. Aki csípősebben szereti, tálaláskor nyugodtan megszórhatja apróra vágott piros csilipaprikával is.
Megj: Magában, vagy salátával, zöldséggel fogyasztva, nem hízlal.
2 megjegyzés:
Edó, csodás étel, csodás képek!:)
Köszönöm szépen,Róza,kedves vagy! :)
Megjegyzés küldése