Lányommal nagyon szeretjük a sertésnyelvet. Férjem sajnos ki nem állhatja az ilyesmiket, most viszont a fiam is megkedvelte, ezt az ételt imádták. Lányom szerint, ha ezzel az étellel mentem volna a konyhafőnökbe, biztos én nyertem volna :))
Az ötlet egyébként a TvPaprikáról származik, egyik este kaptam egy kis ízelítőt belőle, és megtetszett. Nyelvet amúgy is régen ettünk, szóval ezt az így hárman rögtön elpusztítottuk egy szép nyugis délután :)
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 sertésnyelv
- 1 babérlevél
- néhány szem egészbors
- kevés kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, őrölt bors
A mustármártáshoz:
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál magos mustár (dijoni)
- só
A hagymás zöldborsóhoz:
- 25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 1 dl a nyelv főzőlevéből
- 1 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A sertésnyelvet babérlevéllel, egészborssal vízben megfőzzük (kb 1-1,5 óra, kuktában kevesebb).
- Közben elkészítjük a mártást: egy serpenyőben, az olajon kissé megpirítjuk a mustárt, majd felöntjük tejszínnel, megsózzuk, és összeforraljuk.
- A hagymát szeletekre vágjuk, kókuszzsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, őrölt borssal megszórjuk. Lepirítjuk, öntünk rá a nyelv főzőlevéből, és addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Megsózzuk.
- A vízből kiszedjük a nyelvet, megtisztítjuk a fehér résztől, és nem túl vékony szeletekre felvágjuk.
- Egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron hirtelen lepirítjuk, majd a mártással, meg a hagymás borsóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése