Ez az étel nagyon ízlett. Az összetevők nagyon ízletesek külön-külön is, együtt pedig maga a csoda: a sütőben sült zamatos, fűszeres cékla, mellette pedig az isteni sült fokhagyma, amit fogyasztáskor héjából kinyomva szeretek fogyasztani..és a selymes, finom citromízű majonéz, ezzel az isteni sült husival..bármikor el bírnám viselni! :)
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli sertéskaraj
- 60 dkg cékla
- 1 citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,3 dl olaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 rozmaring ág
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál mustár
- kókuszzsír a sütéshez
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A céklát megmossuk, egy tiszta szivaccsal alaposan megsúroljuk, majd héjastól cikkekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy fél citrom levével, olívaolajjal, beledobjuk a fokhagymát héjastól, sóval, borssal, és rozmaringgal megszórjuk. Kézzel alaposan összeforgatjuk, és 200 fokos sütőben, kb 45 percig sütjük.
- Közben előkészítjük a húst: a karajszleteket sóval, őrölt borssal megszórjuk, és serpenyőben, egy kevés forró kókuszzsíron, oldalanként 2-2 percig sütjük.
- Ezután tepsibe helyezzük, alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőben 45 pecig pároljuk.
- A fóliát eltávolítjuk, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Ezalatt elkészítjük a citromos majonézt: a tojássárgáját a mustárral, meg egy kevés sóval elkavarjuk. Ezután az olajat lassanként adagolva, addig kavarjuk, amíg sűrű majonézt kapunk. Először csak cseppenként, majd vékony sugárban öntsük az olajat.
- A majonézt egy teáskanálnyi citromlével, és egy fél citrom reszelt héjával ízesítjük, majd a sült hús, illetve a rozmaringos cékla mellé kínáljuk.
Megj: Majonéz nélkül fogyaztva, ez az étel diétás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése