Egyik kedvenc húsom a nyuszihús. A gyerekek is szívesen fogyasztják, a férjem viszont eddig sosem ette meg, ez az első nyúlból készült étel, melyet bevállalt. Az utóbbi években egyre gyakrabban fogyaszt olyan ételeket is, melyeket addig sosem evett volna, s ez igazán örvendetes számomra, mert így bátrabban főzhetek változatosan.
Nagyon ízletes, laktató étel, ajánlom mindenkinek. A nyúlhús az egyik legegészségesebb húsféle, számos jobbnál-jobb tulajdonságokkal rendelkezik, krumpli nélkül, csak répával, esetleg friss salátával fogyasztva még diétás is.
Hozzávalók:
- 1 konyhakész nyúl combjai, melle, illetve a gerincről leválasztott vékony húslebenyek
- 2 paradicsom
- 2 fej hagyma
- 1 zöld paprika
- 2 cikk fokhagyma
- 2 rozmaring ág
- só, őrölt bors
- kevés kókuszzsír (vagy olaj) a sütéshez
- 4 nagyobb sárgarépa
- 40 ml olívaolaj
- 4-5 cikk fokhagyma
- fél citrom leve és reszelt héja
- fél teáskanál zúzott koriandermag
- fél teáskanál őrölt pirospaprika
- só
Elkészítése:
- Meghámozzuk, majd ferdén vékony óvális szeletekre vágjuk a répát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, meglocsoljuk olajjal, citromlével, illetve korianderrel, paprikával, citromhéjjal, sóval megszórjuk, és beledobjuk a fokhagymacikkeket is, héjastól. Kézzel összeforgatjuk, majd 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
- Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a felszeletelt paradicsomot, 5 percig együtt pároljuk.
- A zöldségágyra rakosgatjuk a besózott, borsozott nyúlhúst, megszórjuk rozmaringgal, apróra vágott fokhagymával, felöntjük 1,5 dl vízzel, és kb 25 perc alatt puhára főzzük.
- Tálaláskor tálra öntünk egy keveset az étel zöldséges szaftjából, ráültetjük a húst, mellé pedig krumplipürét, illatos sült répát helyezünk.
Megj: A sült fokhagyma, héjából kinyomva, rendkívül ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése