Annyiban tér el a hagyományos vargabélestől, hogy ez teljes kiörlésű tésztából készült, és nem használtam rétestésztát, helyette megszórtam a tetejét egy kis finom ropogós, egészséges mandulával. A cukrot nyírfára cseréltem, a túró pedig zsírszegény, a mazsolát pedig csak azért hagytam ki belőle, mert éppen nem volt itthon.
Nagyon szeretjük :)
Hozzávalók:
- 70 dkg zsírszegény tehéntúró
- 20 dkg teljes kiörlésű tészta (vékonyabb fajta)
- 25 dkg nyírfacukor
- 15 dkg mazsola
- 2,5 dl kefír
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
- a tetejére 5 dkg mandula
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- A túrót kikavarjuk a cukorral, a kefírrel (vagy tejföllel), a tojások sárgájával, meg a puha mazsolával. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, majd összekavarjuk a kifőtt tésztával.
- Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
- Egy tűzálló tálba simítjuk, és 180 fokos sütőben, 15 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a durvéra tört mandulát, és további 25 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Istenien nez ki!:) Szerintem en is el fogom kesziteni:)
Köszönöm! Ha szeretd a túrós dolgokat,akkor készítsd el :)
Megjegyzés küldése