A klasszikus tejszelet mintájára készült, mely a kedvencünk, de meggyel szerintem még sokkal finomabb. Ez most még nagyobb kedvencünk :)
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
A tejszínes-meggyes krémhez:
- 30 dkg magozott meggy
- 20 dkg vaj
- 2 tasak tejszínes pudingpor
- 6 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl meggylé
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 5 dkg cukor
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín
- Egy edénykében összemelegítjük a cukrot mézzel, meg a vajjal. Egyenként belekavarjuk az egész tojásokat, majd a tejfölet, a kakaóport, végül pedig a szódabikarbónával, meg a sóval elkevert lisztet is. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tejszínes-meggyes krémhez a pudingport kikavarjuk egy kevés tejjel, a többi tejet pedig felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a pudingot, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekavarjuk a tejfölet. A vajat cukorral habosra kavarjuk. Amikor langyosra hűlt a puding, kikavarjuk a cukros vajjal.
- Az egyik lapot megszórjuk meggyel, majd rásimítjuk a pudingot.
- A meggyes réteghez a pudingport, meg a cukrot megfőzzük meggylében, a krémre öntjük, és beborítjuk a másik tésztalappal.
- A csokoládét vízgőz felett, vagy mikróban, a tejszínnel összeolvasztjuk, és egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Néhány órát, vagy egy éjszakát hagyjuk puhulni, ezután szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése