Mivel ebben az időszakban érik a kertben a málna, ezért ilyenkor készülnek a legfinomabb málnás sütemények :) Évre évre egyre több van, így a sütemények mellett jut bőven a fagyasztóba, lekvárokba, illetve sokat megeszünk nyersen is.
Hozzávalók:
- 35 dkg vaj
- 28 dkg liszt (plusz egy kevés a málnához)
- 28 dkg cukor (fele nádcukor)
- 25 dkg friss málna
- 20 dkg őrölt mandula
- 7 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 2 citrom
A mázhoz:
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A puha vajat mixerrel habosra kavarjuk a cukorral, meg a citromok reszelt héjával.
- Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, végül pedig belekavarjuk a lisztet, mandulát, meg a sütőport is.
- Egy kuglófforma aljára kevés tésztát öntünk, és kirakjuk néhány szem lisztbe forgatott málnával. Erre egy réteg tészta kerül, lisztbe forgatott málna, végül pedig a maradék tészta.
- 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 50-60 perc).
- Közben elkészítjük a krémet a tetejére: a hozzávalókat egy mixerrel habosra kavarjuk, vaníliával ízesítjük. A citromok levét kifacsarjuk.
- A megsült kuglófot még melegen meglocsoljuk citromlével, majd miután kihűlt, a formából kiborítjuk, a tetejét pedig megkenjük krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése