2016. július 13., szerda

Málnás csokoládépite



Még mindig a finom kerti málna :) Most egy egyszerű, csokis pitében végezte, álomfinom!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg kakaópor
  • csipetnyi só
  • kevés liszt a nyújtáshoz
  • rizs, vagy szárazbab a vaksütéshez
A csoki-málna töltelékhez:
  • 400 ml hagbtejszín
  • 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 12,5 dkg friss málna
A tetejére:
  • 25 dkg málna
  • 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:

  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  • Ezután enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyútjuk, és egy piteformát (25 cm átmérőjű, 4 cm magas) kibélelünk a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson tészta. Sütőpapírral leterítjük, rizzsel megszórjuk, majd 180 fokos sütőben kb 12 percig sütjük. A sütőpapírt a rizzsel eltávolítjuk, és további 8-10 percig sütjük.
  • A tejszínt egy edényben az apróra tört csokoládéval összemelegítjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Megmossuk a málnát, és a tésztára szórjuk. Leöntjük a csokoládékrémmel, és hűtőszekrénybe helyezzük amíg megdermed.
  • A tetejét málnával díszítjük, kakaóporral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: