Még mindig a finom kerti málna :) Most egy egyszerű, csokis pitében végezte, álomfinom!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 3 dkg kakaópor
- csipetnyi só
- kevés liszt a nyújtáshoz
- rizs, vagy szárazbab a vaksütéshez
A csoki-málna töltelékhez:
- 400 ml hagbtejszín
- 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 12,5 dkg friss málna
A tetejére:
- 25 dkg málna
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Ezután enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyútjuk, és egy piteformát (25 cm átmérőjű, 4 cm magas) kibélelünk a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson tészta. Sütőpapírral leterítjük, rizzsel megszórjuk, majd 180 fokos sütőben kb 12 percig sütjük. A sütőpapírt a rizzsel eltávolítjuk, és további 8-10 percig sütjük.
- A tejszínt egy edényben az apróra tört csokoládéval összemelegítjük, majd hűlni hagyjuk.
- Megmossuk a málnát, és a tésztára szórjuk. Leöntjük a csokoládékrémmel, és hűtőszekrénybe helyezzük amíg megdermed.
- A tetejét málnával díszítjük, kakaóporral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése