Hozzávalók 4
személy részére:
- 60 dkg vegyes darálthús
- 1 kisebb hagyma
- 3 dl húsalaplé
- 1 dl főzőtejszín
- 4 szelet fehérkenyér karéj nélkül
- 5 evőkanál vaj
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- 80 dkg krumpli
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 0,5 dl főzőtejszín
- só, őrölt bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
A hagymakarikához:
- 2 nagy vöröshagyma
- 0,5 l olaj a sütéshez
- 1 evőkanál liszt
A tálaláshoz:
- 2 evőkanál vaj
- petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A krumplit héjastól megmossuk, majd tepsire téve, 200 fokos sütőben, kb 50 perc alatt megsütjük. Meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk, és tejjel, tejszínnel, vajjal jól kikavarjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- A kenyérszeleteket kockára vágjuk, leöntjük tejszínnel, és 10 percig állni hagyjuk.
- A húst egy tálban kézzel összedolgozzuk a kinyomkodott kenyérrel, petrezselyemzölddel, apróra vágott hagymával, illetve sóval, és borssal. Golyókat formázunk a masszából, kilapogatjuk, és forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat, jól kiforraljuk.
- A hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajon ropogósra sütjük.
- Tálaláskor krumplit, és ropogós hagymakarikát adunk a fasírtszelet mellé, vajas mártással alaposan meglocsoljuk, illetve petrezselyemzölddel, borssal megszórjuk.
Tipp: Időhiány esetén, hámozzuk meg a krumplit, majd kockára vágva, enyhén sós vízben főzzük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése