2016. július 6., szerda

Cseresznyés mandulapite



Egyszerűnek tűnhet ez a sütemény, ám igazából nagyon különleges. Különféle ízek, különféle textúrák keverednek, nagyon izgalmas, egyedi darab. Mindenkinek ajánlom, föltétlen kipróbálni! :)
Akár más gyümölccsel is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg porcukor
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 25 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 15 dkg tehéntúró
  • kevés liszt és vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:

  • A tejszínt 10 dkg porcukorral, vaníliával, meg egy fél citrom reszelt héjával nem túl kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, majd néhány percig habosítjuk. A lisztet, a mandulát, a sütőport, meg az apróra zúzott csokoládét a masszához kavarjuk, végül 40 dkg magozott cseresznyét óvatosan beleforgatunk.
  • Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk, és a tésztát belesiímtjuk. 180 fokos stüőben kb 35 percig sütjük (tűpróba).
  • Közben a túrót, a krémsajtot, a maradék citromhéjat, meg a vaníliát krémesre kavarunk a maradék porcukorral (mixerrel).
  • A kihűlt sütemény tetejére kenjük rusztikusan, végül pedig a maradék cseresznyével díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: