Egyszerűnek tűnhet ez a sütemény, ám igazából nagyon különleges. Különféle ízek, különféle textúrák keverednek, nagyon izgalmas, egyedi darab. Mindenkinek ajánlom, föltétlen kipróbálni! :)
Akár más gyümölccsel is.
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 18 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg őrölt mandula
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 1,5 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vanília aroma
- 0,5 tasak sütőpor
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg tehéntúró
- kevés liszt és vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
- A tejszínt 10 dkg porcukorral, vaníliával, meg egy fél citrom reszelt héjával nem túl kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, majd néhány percig habosítjuk. A lisztet, a mandulát, a sütőport, meg az apróra zúzott csokoládét a masszához kavarjuk, végül 40 dkg magozott cseresznyét óvatosan beleforgatunk.
- Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk, és a tésztát belesiímtjuk. 180 fokos stüőben kb 35 percig sütjük (tűpróba).
- Közben a túrót, a krémsajtot, a maradék citromhéjat, meg a vaníliát krémesre kavarunk a maradék porcukorral (mixerrel).
- A kihűlt sütemény tetejére kenjük rusztikusan, végül pedig a maradék cseresznyével díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése