Aki szereti az édesburgonyát, ezt az ételt is szeretni fgoja. Én nagyon :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 édesburgonya
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 kisebb kígyóuborka
- 2 zöldhagyma
- 1 citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
A kukorica salátához:
- 2 előfőzött kukorica
- fél lilahagyma
- 1 zöld csilipaprika
- 1 cikk fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- só
Elkészítése:
- Az édesburgonyát megmossuk, szárazra töröljük, és meglocsoljuk a sóval meg borssal összekavart olajjal. Tepsire téve, 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
- A sütőből kivéve, középen, hosszában kissé bevágjuk, és a nyílásba apró kockára vágott sajtot helyezünk. 5 percre a sütőbe toljuk, hogy a sajt elolvadjon.
- Közben a kukoricát 1-2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, és sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd a szemeket levágjuk a kukoricacsőről.
- Egy tálikóban összerkavarjuk a kukoricát apróra vágott hagymával, fokhagymával, a karikára vágott csilipaprikával, citromlével, illetve a maradék olajjal. Ízlés szerint sózzuk.
- Az édesburgonyát megtöltjük kukoricasalátával, és kockára uborkával.Zöldhagymával, citromcikkekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése