Nagyon egészséges, tápláló, finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető leves, vagy desszert. A legjobb benne az, hogy nem kell főzni, így az étel telje értékű.
Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg áfonya
- 15 dkg sűrű, natúr joghurt
- 3 dl kókusztej
- 1-2 dl tej
- 3 evőkanál méz vagy nádcukor
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- néhány citromfűlevél
Elkészítése:
- Az áfonyát (néhény szemet félreteszünk a díszítéshez), a joghurtot (1 evőkanálnyit meghagyunk), a mézet, a kókusztejet, meg egy kevés citromfüvet összeturmixoljuk.
- Gyömbérrel fűszerezzük, és annyi tejjel hígítjuk, amennyi szükséges ahhoz, hogy a leves krémes állagú, de ne túl sűrű legyen.
- Hidegen, néhány szem áfonyával, és egy kevés joghurttal díszítve tálaljuk.
Tipp: Ily módon készíthetünk levest
szederből, málnából, eperből, barackból is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése