2016. július 14., csütörtök

Grillezett paprika-paradicsom saláta


Nagyon jól sikerült ez a könnyű nyári saláta, nem gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz. Ilyen meleg időszalban nincs is ennél jobb étel!


Hozzávalók 4 személyre: 
  • 2 piros kápiapaprika
  • 6 nagy, érett paradicsom 
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 9 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors
  • 4 szelet kenyér (teljes kiőrlésű)

Elkészítése: 

  • A paprikát megpucoljuk, kicsumázzuk, és kb 3 cm-es csíkokra vágjuk. Egy tálban 3 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd grillrácson megsütjük. 
  • A kenyérszeleteket 1 evőkanálnyi olajjal bekenjük, megpirítjuk grillen, majd mindkét oldalát fokhagymával besúroljuk. Picit megsózzuk. 
  • Egy nagy tálban a sült paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot, meg a bazsalikomot a maradék olajjal, illetve balzsamecettel lazán összeforgatjuk. 
  • A tetejét kirakjuk kockára vágott fetasajttal, illetve sóval, borssal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: