Nagyon jól sikerült ez a könnyű nyári saláta, nem gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz. Ilyen meleg időszalban nincs is ennél jobb étel!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 piros kápiapaprika
- 6 nagy, érett paradicsom
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg fetasajt
- 1 cikk fokhagyma
- 9 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 marék bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
- 4 szelet kenyér (teljes kiőrlésű)
Elkészítése:
- A paprikát megpucoljuk, kicsumázzuk, és kb 3 cm-es csíkokra vágjuk. Egy tálban 3 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd grillrácson megsütjük.
- A kenyérszeleteket 1 evőkanálnyi olajjal bekenjük, megpirítjuk grillen, majd mindkét oldalát fokhagymával besúroljuk. Picit megsózzuk.
- Egy nagy tálban a sült paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot, meg a bazsalikomot a maradék olajjal, illetve balzsamecettel lazán összeforgatjuk.
- A tetejét kirakjuk kockára vágott fetasajttal, illetve sóval, borssal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése