Úgy történt, hogy kimentem a kiskertembe, és összegyűjtöttem mindenféle zöldséget, amit találtan. Aztán szeleteltem, megsütöttem, mellé gyorsan egy kence, és kész a finom nyári ebéd.
Nagyon szeretjük a zöldségekből készült csipszeket.
Hozzávalók 4 személyre: 
- 1-1 közepes cukkini, cékla, zeller és padlizsán
 - 1 nagyobb sárgarépa
 - 1 teáskanál balzsamecet
 - 1-1 csipetnyi őrölt gyömbér, csilipehely, currypor, őrölt bors
 - só
 - 0,5 l olívaolaj a sütéshez
 
A mártogatóhoz: 
- 25 dkg sűrű tejföl
 - 3 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
 - 1 cikk fokhagyma reszelve
 - 4 dkg kéksajt
 - só, őrölt bors
 
Elkészítése: 
- Először elkészítjük a sajtos-bazsalikomos mártogatót: egy tálikóban a tejfölet alaposan kikavarjuk a többi hozzávalóval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 - Megmossuk a zöldségeket, majd nagyon vékonyra szeleteljük: a sárgarépát és a cukkinit hosszában szeletekre, a zellert, padlizsánt, és a céklát pedig karikára.
 - Nagyon forró, bő olajban rendre kisütjük a zölségeket úgy, hogy egyszerre nem túl sokat teszünk, mert így lehűtené az olajat.
 - Ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat leitassuk.
 - Tálaláskor megsózzuk a zöldségeket, és fűszerekkel megszórjuk: a cukkinit curryporral, a padlizsánt csilivel, a répát gyömbérrel, a céklát őrölt borssal, a zellert pedig balzsamecettel meglocsoljuk.
 - Kéksajtos-bazsalikomos mártogatóval kínáljuk, azon melegében.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése