2014. március 14., péntek

Kolbászleves buggyantott tojással


Nagyon ízletes és tartalmas leves, ha nem lenne ennyire zsíros a kolbász miatt, fel tudnám falni az egész mennyiséget, annyira ízlik. A gyerekeknek szintén, szívesen fogyasztották.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg sütni való házikolbász
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagyobb petrezselyemgyökér
  • 20 dkg kelbimbó
  • 15 dkg karalábé
  • 5 dkg zellergyökér
  • 1 dl félédes vörösbor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt pedig szeletekre. Az olajon elkezdjük pirítani a hagymát, közben hozzáadjuk a kolbászt, ée együtt megpirítjuk.
  • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk: a répát meg a petrezselymet karikára, a karalábét és a zellert kisebb kockára vágjuk. A kelbimbót megpucoljuk, és megmossuk.
  • A zöldségeket a kolbászhoz adjuk, kavargatva pirítjuk egy keveset, majd felöntjük borral, és 5 percig pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, megsózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Az utolsó percekben hozzáadjuk az ételízesítőt.
  • A lángot egészen takarékra vesszük, és a tojásokat egyenként óvatosan belecsúsztatjuk, hogy egyben maradjon. Úgy a legjobb, ha először egy tálikóba felütjük, onnan csúsztatjuk a levesbe.
  • Néhány perc alatt a tojások kellőképpen megkeményednek, ekkor a levest levesszük a tűzről, és forrón tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, még nem ettem ilyet!
Tetszik a tálkád és a tányérod is, nekem is van mindkettőből hasonló :-)

Edó írta...

Nagyon finom!
Korondon vetted? :)