Nagyon ízletes és tartalmas leves, ha nem lenne ennyire zsíros a kolbász miatt, fel tudnám falni az egész mennyiséget, annyira ízlik. A gyerekeknek szintén, szívesen fogyasztották.
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg sütni való házikolbász
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 nagyobb petrezselyemgyökér
- 20 dkg kelbimbó
- 15 dkg karalábé
- 5 dkg zellergyökér
- 1 dl félédes vörösbor
- 4 tojás
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 2 evőkanál olaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt pedig szeletekre. Az olajon elkezdjük pirítani a hagymát, közben hozzáadjuk a kolbászt, ée együtt megpirítjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk: a répát meg a petrezselymet karikára, a karalábét és a zellert kisebb kockára vágjuk. A kelbimbót megpucoljuk, és megmossuk.
- A zöldségeket a kolbászhoz adjuk, kavargatva pirítjuk egy keveset, majd felöntjük borral, és 5 percig pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, megsózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Az utolsó percekben hozzáadjuk az ételízesítőt.
- A lángot egészen takarékra vesszük, és a tojásokat egyenként óvatosan belecsúsztatjuk, hogy egyben maradjon. Úgy a legjobb, ha először egy tálikóba felütjük, onnan csúsztatjuk a levesbe.
- Néhány perc alatt a tojások kellőképpen megkeményednek, ekkor a levest levesszük a tűzről, és forrón tálaljuk.
2 megjegyzés:
Finom lehet, még nem ettem ilyet!
Tetszik a tálkád és a tányérod is, nekem is van mindkettőből hasonló :-)
Nagyon finom!
Korondon vetted? :)
Megjegyzés küldése