2014. március 13., csütörtök

Lilahagymás tészta morzsolt sajttal, friss salátával


Nagyon szeretem a teljes kiörlésű tésztával készült ételeket. Ez egy végtelenül egyszerű tésztás étel, ennek ellenére, nagyon finom, laktató. Sok-sok értékes tápanyag található benne, könnyen emészthető, diétázók is fogyaszthatják, ebédre.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg lilahagyma
  • 40 dkg teljes kiörlésű tészta
  • 15 dkg fetasajt
  • 12 dkg zöld saláta (pl rukkola)
  • 125 ml száraz vörösbor
  • 100 ml zöldségalaplé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • kevés csilipehely
  • tengeri só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, az olajon 6-8 percig pároljuk, amíg enyhén megpuhul.
  • Megszórjuk nádcukorral, picit hagyjuk karamellizálódni, majd hozzáadjuk a bort, meg az alaplét. Jól összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és balzsamecettel, kakukkfűvel ízesítjük. Alaposan megsózzuk és borsozzuk.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a serpenyőben, a párolt hagymával összeforraljuk. 
  • Friss salátával összekavarjuk, sajtot morzsolunk a tetejére, és megszórjuk egy kevés csilivel.

Nincsenek megjegyzések: