Nagyon szeretem a teljes kiörlésű tésztával készült ételeket. Ez egy végtelenül egyszerű tésztás étel, ennek ellenére, nagyon finom, laktató. Sok-sok értékes tápanyag található benne, könnyen emészthető, diétázók is fogyaszthatják, ebédre.
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg lilahagyma
- 40 dkg teljes kiörlésű tészta
- 15 dkg fetasajt
- 12 dkg zöld saláta (pl rukkola)
- 125 ml száraz vörösbor
- 100 ml zöldségalaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- kevés csilipehely
- tengeri só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, az olajon 6-8 percig pároljuk, amíg enyhén megpuhul.
- Megszórjuk nádcukorral, picit hagyjuk karamellizálódni, majd hozzáadjuk a bort, meg az alaplét. Jól összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és balzsamecettel, kakukkfűvel ízesítjük. Alaposan megsózzuk és borsozzuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a serpenyőben, a párolt hagymával összeforraljuk.
- Friss salátával összekavarjuk, sajtot morzsolunk a tetejére, és megszórjuk egy kevés csilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése