2014. március 1., szombat

Majonézes csirkés szendvics édesköménnyel


Vannak szemdvicsek, melyek különlegességük miatt akár luxus kategóriába is sorolhatóak. Ilyen például ez a szendvics is, remek hozzávalókból, kifinomult, harmónikus ízvilág.
Igaz ugyan, hogy van némi zsírtartalma a vaj, meg a majonéz miatt, úgyhogy diétázóknak nem ajánlanám.
Nagyon finom, akár vendégvárónak, vagy ünnepekre, svédasztalra is el tudnám képzelni.

Hozzávalók:

  • 12 szelet toast kenyér
  • 1 egész csirkemell filé
  • kb fél fej édeskömény
  • 150 g majonéz
  • 1 cikk fokhagyma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg vegyes olajos mag (napraforgó, tökmag, stb)
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
  • só, csirkefűszer

Elkészítése:

  • A csirkemellet megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk csirkehúshoz való vegyes fűszerrel, kézzel jól összeforgatjuk.
  • Egy serpenyőben, a zsiradékon néhány perc alatt megpároljuk, majd kiszedjük.
  • Az édesköményt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A magokat a serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  • A majonézhez reszelt fokhagymát, citromhéjat, citromlevet, és egy kevés sót kavarunk, majd összekavarjuk a hússal, meg az édesköménnyel.
  • Megkenjük vajjal a kenyérszeleteket, ráhalmozunk a majonézes-húsos raguból, megszórjuk pirított magokkal, és beborítjuk egy másik kenyérszelettel.
Tipp: Magok helyett diót is használhatunk, édeskömény helyett pedig szárzellerrel is remek.

Nincsenek megjegyzések: