Csupán néhány igazán kiváló hozzávalóból, egyszerű, gyorsan elkészíthető, tavaszias étel. Imádom a medvehagymát, nagyon vártam már az érkezését, szeretem használni bármihez, amihez csak lehet. A fürjtojás sokkal táplálóbb a tyúktojásnál, de nemcsak ezért szeretem, hanem mert sokkal mutatósabb is. A gomba meg a sajt együtt pedig régi kedvenc, úgyhogy számomra ez egy tökéletes étel: könnyű, finom, egészséges, laktató, és nem hízlal.
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g barna csiperkegomba
- 125 g mozarella
- 3 zöldhagyma
- 4-5 evőkanál apróra vágott medvehagyma
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- csilipehely ízlés szerint
- só, őrölt fekete bors
- személyenként 3-4 fürjtojás
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, a kakukkfüvet, egy kevés őrölt borsot, és kavargatva megpároljuk (3-5 perc).
- A ragut félrehúzzuk a serpenyő egyik felébe, az üres felében pedig megsütjük a tojásokat (kevés sóval, borssal ízesítjük), és kiszedjük.
- A gombára rámorzsoljuk a mozarellát, megszórjuk medvehagymával, ízesítjük balzsamecettel, megsózzuk, és megszórjuk egy kevés csilivel.
- Pirított rozskenyérrel, vagy friss, diós-balzsamecetes salátával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése