Ismét egy nagyon kedvemre való étel, a gyümölcs-sajt-dió ugyebár nálam első helyen szerepel :) Tipikus őszi étel, jelen szezonban készítsük nyugodtan szőlő helyett másfajta gyümölccsel.
Egészséges, tápértékben gazdag saláta, van ugyan némi zsírtartalma, fogyókúrázóknak ezért csak mértékkel.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta (lehet keverni más salátával is, pl rukkola)
- 125 g camembert sajt
- 20-30 dkg szőlő
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál dió
- citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A diót fóliával leterítjük, és húsklopfolóval (vagy sodrófával) durvára törjük.
- Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, kiszedjük, és félretesszük hűlni.
- A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálra halmozzuk.
- Megmossuk a szőlőt, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
- Vékonyan felszeleteljük a sajtot.
- Az olajat összekavarjuk a mézzel, egy pici sóval, meg őrölt borssal.
- A salátát kirakjuk sajtszeletekkel, megszórjuk szőlővel, dióval, és meglocsoljuk a mézes öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése