Ismét egy nagyon kedvemre való étel, a gyümölcs-sajt-dió ugyebár nálam első helyen szerepel :) Tipikus őszi étel, jelen szezonban készítsük nyugodtan szőlő helyett másfajta gyümölccsel.
Egészséges, tápértékben gazdag saláta, van ugyan némi zsírtartalma, fogyókúrázóknak ezért csak mértékkel.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta (lehet keverni más salátával is, pl rukkola)
 - 125 g camembert sajt
 - 20-30 dkg szőlő
 - 3 evőkanál méz
 - 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 - 4 evőkanál dió
 - citromlé
 - só, őrölt bors
 
Elkészítése:
- A diót fóliával leterítjük, és húsklopfolóval (vagy sodrófával) durvára törjük.
 - Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, kiszedjük, és félretesszük hűlni.
 - A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálra halmozzuk.
 - Megmossuk a szőlőt, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
 - Vékonyan felszeleteljük a sajtot.
 - Az olajat összekavarjuk a mézzel, egy pici sóval, meg őrölt borssal.
 - A salátát kirakjuk sajtszeletekkel, megszórjuk szőlővel, dióval, és meglocsoljuk a mézes öntettel.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése