Nagyon kellemes állagú, könnyen elkészíthető desszert. Fontos a megfelelő bor választása, ehhez az édességhez leginkább finom desszertbor illik.
Egy tartalmas leves után kitűnő választás, de ünnepekre is tökéletes.
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 7 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín + 1 dl a díszítéshez
- 2 dl édes fehérbor
- 1 tasak zselatin (10 g)
- 1 evőkanál sötétbarna nádcukor
Elkészítése:
- Egy kisebb edénybe vizet töltünk, ráhelyezünk egy tálat, és a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk.
- Az edényt kályhára helyezzük, hogy a víz felforrjon, és vígőz fölött, a tojást addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik.
- Lassan hozzáöntünk 1,5 decit a borból, és habverővel kavargatva besűrítjük. Langyosra hűtjük.
- 2 dl tejszínt kemény habbá verünk.
- A zselatinport elkeverjük a maradék borban, és lassú tüzön, kavargatva, felmelegítjük (nem szabad felforralni!).
- A zselatint a langyosra hűlt tojáskrémhez kavarjuk.
- Végül óvatosan belekavarjuk a tejszínhabot is.
- A borkrémet 4 desszertes pohárba kanalazzuk.
- A maradék tejszínt habbá verjük, a borkrém tetejére habrózsákat nyomunk. Nádcukorral megszórjuk, és behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése