2014. március 9., vasárnap

Körte-mozarella carpaccio


Könnyű kis előétel, illetve vacsora, aki szereti a sajt-gyümölcs párost, annak biztosan ízleni fog. A csípős íz pedig még érdekesebbé, harmónikusabbá varázsolja ezt az ételt.


Hozzávalók (4 személyre):

  • 250 g mozarella
  • 2 körte
  • 1 citrom
  • 1 piros csilipaprika
  • 125 g sűrű tejföl
  • 3 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál vegyes olajos mag (tökmag, napraforgó, szezám stb)
  • csipet cukor
  • majoránna levelek
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A cukrot egy serpenyőben aranyszínűre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és néhány szelet csilipaprikát, majd a szeletekre vágott körtét. Meglocsoljuk 1-2 evőkanál citromlével, és lefedve pároljuk, amíg a cukor a gyümölcsön megkaramellizálódik. Hűlni hagyjuk.
  • A tejfölet egy kevés sóval, borssal, citromlével, és egy csipetnyi cukorral kikavarjuk.
  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a magokat, és hűlni hagyjuk.
  • Egy nagy tányérra elrendezzük a körtét, a szeletekre vágott mozarellát, és az ízesített tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk pirított magokkal, és őrölt borsssal, illetve majoránnával díszítjük.


2 megjegyzés:

Kati írta...

Edó, ez mennyei:) Sajt, gyümi, nálam is nyerő:)

Edó írta...

:) egyik legjobb!