2014. március 11., kedd

Sült garnéla pirítóson


Igazi ínyencség, aki szereti a rákot, annak ajánlom egy jó kis könnyű, egészséges reggeli gyanánt. Zöldcitrom, fokhagyma, és petrezselyem, egy kis jóféle fehérborral - nem is kell más hozzá :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg kisebb fajta garnélarák (fagyasztott)
  • 1 zöldcitrom (lime)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 dl zöldségalaplé (vagy víz és házi ételízesítő)
  • 80 ml fehérbor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • kevés extra szűz olívaolaj
  • kevés csilipehely
  • só, őrölt bors
  • a tálaláshoz: teljes kiörlésű kenyér, zsemle, vagy bagett

Elkészítése:

  • Egy serpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk, majd beletesszük a fagyasztott rákot, lefedjük, és párolni kezdjük, amíg kiolvad, és a fölösleges víz nagyjából elpárolog.
  • Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a lime reszelt héját, és a felének a levét. Felöntjük borral, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a húsalaplét, és addig sütjük, amíg elpárolog a folyadék.
  • Megsózzuk és borsozzuk, levesszük a tűzről, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve csilivel.
  • A kenyérszeleteket serpenyőben megpirítjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rápakoljuk az üde ragut, úgy fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: