Igazi ínyencség, aki szereti a rákot, annak ajánlom egy jó kis könnyű, egészséges reggeli gyanánt. Zöldcitrom, fokhagyma, és petrezselyem, egy kis jóféle fehérborral - nem is kell más hozzá :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg kisebb fajta garnélarák (fagyasztott)
- 1 zöldcitrom (lime)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 cikk fokhagyma
- 1 dl zöldségalaplé (vagy víz és házi ételízesítő)
- 80 ml fehérbor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- kevés extra szűz olívaolaj
- kevés csilipehely
- só, őrölt bors
- a tálaláshoz: teljes kiörlésű kenyér, zsemle, vagy bagett
Elkészítése:
- Egy serpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk, majd beletesszük a fagyasztott rákot, lefedjük, és párolni kezdjük, amíg kiolvad, és a fölösleges víz nagyjából elpárolog.
- Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a lime reszelt héját, és a felének a levét. Felöntjük borral, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a húsalaplét, és addig sütjük, amíg elpárolog a folyadék.
- Megsózzuk és borsozzuk, levesszük a tűzről, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve csilivel.
- A kenyérszeleteket serpenyőben megpirítjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rápakoljuk az üde ragut, úgy fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése