Könnyű kis előétel, illetve vacsora, aki szereti a sajt-gyümölcs párost, annak biztosan ízleni fog. A csípős íz pedig még érdekesebbé, harmónikusabbá varázsolja ezt az ételt.
Hozzávalók (4 személyre):
- 250 g mozarella
- 2 körte
- 1 citrom
- 1 piros csilipaprika
- 125 g sűrű tejföl
- 3 evőkanál vaj
- 2-3 evőkanál vegyes olajos mag (tökmag, napraforgó, szezám stb)
- csipet cukor
- majoránna levelek
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A cukrot egy serpenyőben aranyszínűre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és néhány szelet csilipaprikát, majd a szeletekre vágott körtét. Meglocsoljuk 1-2 evőkanál citromlével, és lefedve pároljuk, amíg a cukor a gyümölcsön megkaramellizálódik. Hűlni hagyjuk.
- A tejfölet egy kevés sóval, borssal, citromlével, és egy csipetnyi cukorral kikavarjuk.
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a magokat, és hűlni hagyjuk.
- Egy nagy tányérra elrendezzük a körtét, a szeletekre vágott mozarellát, és az ízesített tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk pirított magokkal, és őrölt borsssal, illetve majoránnával díszítjük.
2 megjegyzés:
Edó, ez mennyei:) Sajt, gyümi, nálam is nyerő:)
:) egyik legjobb!
Megjegyzés küldése