2014. február 27., csütörtök

Csirkés saláta gyümölcsös öntettel


Nagyon szeretem a hús-gyümölcs párost, és salátaként is érdekesnek tartom. Finom, laktató, tápláló, és nem hízlal.

Így készül:
  • Egy kisebb csirkemell filét kevés házi ételízesítős vízben puhára főzünk, majd darabokra tépkedjük. Egy cukkinit (kb 60 dkg) megmosunk, hasábokra vágjuk, és serpenyőben egy kevés olívaolajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. 
  • Elkészítjük az öntetet: 1 lilahagymát vékony szeletekre vágunk. 8 dkg szedret vagy málnát (fagyasztott) összeturmixolunk 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal, és 150 ml zsírszegény natúr joghurttal. Ízesítjük az apróra vágott hagymával, sóval, őrölt borssal. 
  • Néhány salátalevelet (jégsaláta, fejes saláta vegyesen), meg a cukkinit egy tálra rendezzük, megszórjuk húsdarabokkal, és meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel. Megszórjuk egy kevés őrölt borssal, és néhány szem gyümölccsel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: