Nemcsak könnyű, tápláló fogásként szolgálhat egy ilyen saláta, de akár ünnnepi menü része is lehet. Laktató, ugyanakkor nem kell a plusz kilók miatt aggódnunk.
Hozzávalók (4 személyre):
- kb 25 dkg jégsaláta és fejes saláta
- 1 csokor zöldhagyma
- 20 dkg brokkoli
- 1 érett avokádó
- fél kígyóuborka
- 8-10 fürjtojás
- 15 dkg baconszalonna
- 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
- kevés olívaolaj és balzsamecet
- néhány csepp citromlé
- só, frissen őrölt színes bors
- A fürjtojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és mindeniket félbevágjuk.
- Enyhén sós vízben a brokkolit kb 2 percig főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- Egy száraz serpenyőben a szalonnaszeleteket megpirítjuk.
- A salátát vékony csíkókra vágjuk, az uborkát vékony karikára, az újhagymát szintén karikára. Meghámozzuk az avokádót, a magját kiemeljük, és felszeleteljük. Kevés citromlével lecsöpögtetjük, hogy ne barnuljon meg.
- A salátát egy nagy tálba szórjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket: újhagyma, uborka, brokkoli, avokádó.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, illetve sóval, és őrölt borssal megszórjuk. Óvatosan összekavarjuk, és tányérokra adagoljuk. A tetejére helyezzük a fürjtojást, meg a falatokra tépkedett sült bacont.
- Az egészet még egy leheletnyi frissen őrölt borssal megszórjuk, és ha szükséges, utánaízesítjük olajjal, balzsamecettel.
- A joghurtot enhyén megsózzuk és borsozzuk, a saláta mellé kínáljuk.
Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése