2014. február 11., kedd

Mangóhabos csokitortácskák



Érdekes változat ez a levelestésztába bújtatott csokitortácska. Bár muffin formában készül, hozzávalói alapján nem nevezném muffinnak. Kíméletesebb, könnyebb sütemény, hiszen lisztet, cukrot nem tartalmaz, egy kevéske bűne van csupán: a vaj, meg a tésztaburok.
A mangós hab a tetején, szó szerint már csak hab a tortán :)))
Nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 2 rétestészta lap 
  • 5 dkg őrölt mandula 
  • 5 dkg vaj 
  • 5 dkg étcsokoládé 
  • 3 tojás 
  • 5 dkg nadcukor 
  • 1 teáskanál vanília roma
  • 4 dkg zsemlemorzsa 
A mangós habhoz: 

  • 200 ml tejszín 
  • 1 érett mangó
  • 1 teáskanál bodzaszörp (opcionális)

Elkészítése:

  • Az egyik réteslapot konyharuhára kiterítjük, és megkenjük olvasztott vajjal.

  • Beborítjuk a másik réteslappal, és kilenc egyenlő téglalapra vágjuk.
  • A muffinformát kibéleljük a tésztalapokkal.
  • A maradék vajat összemelegítjük a csokoládéval (pl mikróban).

  • Elektromos habverővel 3-5 perc alatt jó habosra verjük az egész tojásokat. A cukrot a vége felé adagoljuk hozzá, ezzel is alaposan eldoglozzuk.
  • Beleöntjük az olvasztott csokoládét a masszába, majd fakanállal óvatosan hozzákavarjuk az őrölt mandulát, meg a zsemlemorzsát is.
  • A tésztát az előkészített, réteslappal bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokos sütőben, kb 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megrepedezik, akkor már jó (végezzünk tűpróbát!).
  • A tejszínt kemény habbá verjük, és belekavarjuk az apróra vágott mangót, illetve a bodzaszörpöt. A tortácskák tetejére kanalazzuk.
  • Tipp: A mangót először hámozzuk meg, majd az oldaláról vágjuk le a húsát. Így a végén megmarad a magja.
    Megj: Mentával, vagy citromfűvel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: