Érdekes változat ez a levelestésztába bújtatott csokitortácska. Bár muffin formában készül, hozzávalói alapján nem nevezném muffinnak. Kíméletesebb, könnyebb sütemény, hiszen lisztet, cukrot nem tartalmaz, egy kevéske bűne van csupán: a vaj, meg a tésztaburok.
A mangós hab a tetején, szó szerint már csak hab a tortán :)))
Nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2 rétestészta lap
- 5 dkg őrölt mandula
- 5 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 tojás
- 5 dkg nadcukor
- 1 teáskanál vanília roma
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 200 ml tejszín
- 1 érett mangó
- 1 teáskanál bodzaszörp (opcionális)
Elkészítése:
- Az egyik réteslapot konyharuhára kiterítjük, és megkenjük olvasztott vajjal.
- Beborítjuk a másik réteslappal, és kilenc egyenlő téglalapra vágjuk.
- A muffinformát kibéleljük a
tésztalapokkal.
- A maradék vajat összemelegítjük a
csokoládéval (pl mikróban).
- Elektromos habverővel 3-5 perc alatt
jó habosra verjük az egész tojásokat. A cukrot a vége felé adagoljuk
hozzá, ezzel is alaposan eldoglozzuk.
- Beleöntjük az olvasztott csokoládét a
masszába, majd fakanállal óvatosan hozzákavarjuk az őrölt mandulát, meg a zsemlemorzsát
is.
- A tésztát az előkészített,
réteslappal bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokos sütőben, kb 20-25
perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megrepedezik, akkor már jó
(végezzünk tűpróbát!).
- A tejszínt kemény habbá verjük, és belekavarjuk az apróra vágott mangót, illetve a bodzaszörpöt. A tortácskák tetejére kanalazzuk.
-
Tipp: A mangót először hámozzuk meg, majd az oldaláról vágjuk le a húsát. Így a végén megmarad a magja.Megj: Mentával, vagy citromfűvel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése