Egy ilyen desszert jól jühet olyankor, amikor van maradék piskótánk, és percek alatt szeretnénk valami igazán finom deszeretet varázsolni. De megéri úgy is, ha direkt erre a célra sütünk piskótát, egy kicsit változatosabb lesz, mint a már megszokott babapiskótával.
Mindenképp egy nagyon finom desszert, amit általában mindenki szeret. Én most Valentin napra készítettem, a párommal pedig egy nagy kád meleg vízben fogyasztottuk el :)
Hozzávalók (6 személyre):
- 3 tojásból sütött, kakaós piskóta
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 2 dl hideg feketekávé
- 2 teáskanál rumaroma
- 3 szép szem eper
- csokireszelék
- 2-3 marék magozott meggy (fagyasztott)
Elkészítése:
- A sajtkrémet kikavarjuk a tojássárgával, meg a cukorral, ezután óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérjéből vert habot is.
- A hideg kávét rumaromával ízesítjük.
- A piskótát darabokra tépkedjük, és elkezdjük a rétegezést: minden pohárba piskótát szórunk, meglocsoljuk egy kevéás rumos kávéval. Erre sajtkrémet kanalazunk, meggyel gazdagítjuk, majd előlröl kezdjük a rétegezést, amíg a pohár megtelik.
- A tetejére egy-egy fél szem epret, és egy kevés csokireszeléket szórunk. Jól behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése