Valentin napi vacsoránk volt, mert az én kedves férjem nagyon szereti :) Nemrégiben ettünk hasonlót egy étteremben, nagyon ízlett neki, ezért itthon is elkészítettem.
Azt mondta, ez finomabb, mint az éttermi. Nagyon örültem :)
Hozzávalók (4 személyre) :
- 50 dkg sertésszűz
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1 nagy piros és zöld színű paprika
- 1 kisebb cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 1-2 evőkanál csípős piros arany (esetleg erős pista, vagy egyéb csípős)
- olaj a sütéshez
- csipetnyi cukor
- só, őrölt bors
A steak burgonyához:
- 70 dkg burgonya
- kevés olaj
- rozmaring, vagy kakukkfű (vagy bármilyen más, tetszés szerinti fűszer)
- só, bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Fóliával leterítve, enyhén klopfoljuk, majd besózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeleteket puhára sütjük.
- Ezután kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát megpároljuk.
- Ezután rendre hozzáadjuk a többi zöldséget: először a kockára vágott paprikát, majd néhány perc múlva a kockára vágott cukkinit, meg a szeletekre vágott paradicsomot.
- Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek "összeesnek", ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, és belekavarjuk a csípőst is.
- Addig főzzük, amíg a zöldségek jól megpuhulnak, majd botmixerrel egy kissé összeturmixoljuk. Nem kell teljesen, maradjon darabosabb!
- Visszahelyezzük a tűzre, beletesszük a hússzeleteket, és kb 5 perc alatt összepároljuk.
- A körethez a krumplit meghámozzuk (ha fiatal, akkor nem szükséges meghámozni), megmossuk, és nagyobb hasábokra vágjuk.
- Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleszórjuk a krumplit, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tetszés szerinti fűszerekkel megszórjuk. Kézzel alaposan összeforgatjuk, majd 200 fokos sütben szép pirosra sütjük.
- A lecsós szeleteket a fűszeres steak burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése