Könnyű kis nyári ebéd. Az elkészítése könnyű, és hamar megy, a saláta pedig nagyszerű ízű. A sárgadinnye jól harmonizál a paradicsommal, meg a csilivel és citromlével, a petrezselyemzöld pedig üdévé varázsolja.
Kalóriaszegény, és tápláló, a lányommal pedig belakmároztunk belőle :).
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 8 cikk fokhagyma
- fél citrom leve
- egy marék apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
A salátához:
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg sárgadinnye
- 10 dkg fetasajt
- 1 kis fej lilahagyma
- fél citrom leve
- 1,5 teáskanál méz
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint csilipor vagy csilipehely
- néhány csepp extra szűz olívaolaj
- só, őrölt színes bors
Elkészítése:
- A csirkemellet megmossuk, elfelezzük, majd egy nagy darab alumínium fóliára helyezzük, és besózzuk, borsozzuk.
- Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk petrezselyemzölddel, és ráhelyezzük a fokhagymacikkeket, héjastól. Késsel egy kicsit nyomjuk szét a gerezdeket.
- Az ízesített húst becsomagoljuk a fóliába, és 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megpároljuk.
- Közben elkészítjük a salátát: a paradicsomot, a sajtot, meg a dinnyét kisebb kockára vágjuk, a hagymát nagyon vékony szeletekre. Egy nagyobb tálba tesszük, megsózzuk, és kézzel összekavarjuk.
- A citrom levét a mézzel, a csilivel, a petrezselyemzölddel, illetve az őrölt borssal elkeverjük, majd a salátára öntjük. Egy kevés olívaolajat is adunk hozzá. Kósoltjuk meg, és ha szükséges, sóval, csilivel ízesítsük.
- Az elkészült csirkemellet kicsomagoljuk a fóliából, ferdén szeleteljük, és a dinnyés salátával tálaljuk.
3 megjegyzés:
Abszalut finom lehet!:)
Hát el tudom képzelni, hogy finom:)
Nekünk nagyon ízlett:)
Megjegyzés küldése