A kertben található alapanyagokból készítettem ezt a zöld ételt. És hogy kiadósabb legyen, mellé kuszkuszt is főztem. Gyors, egészséges, kalóriaszegény.
Azért a család többi tagja grillkolbászt is kapott bónuszként :)
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg zöldborsó
- 2 zöldhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál magos mustár
- fél teáskanál nádcukor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 2-3 dkg reszelt parmezán sajt
- citromlé
- só, őrölt bors
- opcionális: pirított fenyőmag vagy tökmag, menta
Elkészítése:
- A zöldborsót enyhén sós, szódabikarbónás vízben (hogy a színe szép zöld maradjon) megfőzzük, majd leszűrjük, és rögtön hideg vizet engedünk rá. A hideg víz megakadályozza, hogy tovább puhuljon.
- A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd enyhén megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, zöldjével együtt.
- Hozzáadjuk a megmosott, és héjastól nagyon vékony szeletekre vágott (legyalult) cukkinit, elkezdjük párolni.
- Amikor a cukkini már kissé összeesett, hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, a citromlét, illetve megszórjuk őrölt borssal. Összepároljuk, majd levesszük a tűzről, megsózzuk, és hozzákavarjuk a zöldborsót, a parmezánt, illetve a petrezselyemzöldet.
- Megszórhatjuk száraz serpenyőben pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal, ez most a fotóról lemaradt. Illetve extra ízként megszórhatjuk egy kevés apóra vágott mentával (én a mentát nem szeretem ételben).
- Barnarizzsel, bulgurral, kölessel, vagy kuszkusszal tálaljuk.
- Egyébként krumplival, vagy csak magában is lehet fogyasztani, sőt, az étel maga is lehet köret húsok mellé például.
1 megjegyzés:
Én meg cukkini carbonarat készítettem ma, teljes kőrlésű pennével:)
Legközelebbi bevásárlás alkalmával, biztos nem hagyom ki a kuszkuszt:)
Megjegyzés küldése