2013. július 20., szombat

Kukoricakása (friss gyümölccsel)


A zabkása évek óta a gyerekeim kedvenc reggelije. Nagyon sűrűn kérik, én egy kicsit már únom, hogy folyton azt kell készítenem:)
Nemrég megláttam az üzletben a reform részlegen egy tasakot, melyen azt írja, hogy kukoricakása. Gondolom kukoricadarára gondoltak, mert a kása az már a darából főzött étel. Gondoltam veszek, kipróbálom, mit lehet kihozni belőle.
Nagyon finom, megkedveltük, így ezután ez is az egészséges reggelink alapját képezi majd.
Ízre olyan, mint a pufulec (persze aki ismeri a pufulecet), csak só nélkül :)

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 7 evőkanál kukoricadara
  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • néhány csepp vanília aroma
  • tetszés szerint friss idénygyümölcs
Elkészítése:

  • A tejet a cukorral felforraljuk, hozzákavarjuk a vanília aromát. Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.
  • A kukoricadarát egy tálba tesszük, ráöntjük a forró tejet, és néhány percig állni hagyjuk, amíg szépen megduzzad, sűrű lesz.
  • Gyümölcsökkel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat is.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Ejj te Edó, te mindig találsz valami újat:)
Imádom a pufulecet, az mennyire egészséges, s hízlal nagyon szerinted?