A zabkása évek óta a gyerekeim kedvenc reggelije. Nagyon sűrűn kérik, én egy kicsit már únom, hogy folyton azt kell készítenem:)
Nemrég megláttam az üzletben a reform részlegen egy tasakot, melyen azt írja, hogy kukoricakása. Gondolom kukoricadarára gondoltak, mert a kása az már a darából főzött étel. Gondoltam veszek, kipróbálom, mit lehet kihozni belőle.
Nagyon finom, megkedveltük, így ezután ez is az egészséges reggelink alapját képezi majd.
Ízre olyan, mint a pufulec (persze aki ismeri a pufulecet), csak só nélkül :)
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 7 evőkanál kukoricadara
- 1 teáskanál nyírfacukor
- néhány csepp vanília aroma
- tetszés szerint friss idénygyümölcs
Elkészítése:
- A tejet a cukorral felforraljuk, hozzákavarjuk a vanília aromát. Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.
- A kukoricadarát egy tálba tesszük, ráöntjük a forró tejet, és néhány percig állni hagyjuk, amíg szépen megduzzad, sűrű lesz.
- Gyümölcsökkel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat is.
1 megjegyzés:
Ejj te Edó, te mindig találsz valami újat:)
Imádom a pufulecet, az mennyire egészséges, s hízlal nagyon szerinted?
Megjegyzés küldése