Maradékokból készült ez a nagyon finom, tartalmas leves. Csípőssége miatt gyerekeknek nem ajánlott, de akinek nincs otthon ázsiai fűszere, és a gyömbért is elhagyja, akkor tálaláskor is lehet csípősíteni (pl csilivel).
Ázsiai fűszer helyett a következőkkel lehet ízesíteni: gyömbér, édesköméy, koriander, római kömény, bors, szegfűszeg, fahéj, kardamom stb. Szójaszószt is használhatunk, ebben az esetben vigyázni kell a sózásnál.
Hozzávalók:
- 35 dkg csirkemell
- 20 dkg rókagomba
- 20 dkg cukkini
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg karfiol
- 3 zöldhagyma
- 3 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszzsír (helyette vaj)
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- só
Elkészítése:
- A kókuszzsíron enyhén megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát.
- A sárgarépát, a paprikát, meg a petrezselyemgyökeret gyufaszál vékonyságúra vágjuk, és a hagymával együtt párolni kezdjük.
- Ezután beletesszük a csíkokra vágott csirkehúst, a reszelt gyömbért, és fehéredésig pároljuk.
- Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük vízzel, és néhány percig főzzük.
- Amikor a hús és a zöldségek már majdnem megkészültek, hozzáadjuk a gombát, meg a gyufaszál vékonyságúra vágott cukkinit.
- További 5 percig főzzük, közben ízesítjük az ázsiai fűszerkeverékkel, illetve megsózzuk.
- A keményítőt néhány evőkanál hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, a leveshez adjuk, lassú tüzön kavargatjuk, hogy kissé besűrűsödjön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése