Ez egy végtelenül egyszerű, és végtelenül finom desszert. A legtöbb idő a gyümölcs átpasszírozása, ezután már csupán néhány perc alatt kész van ez a selymes puding.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg málna
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 8-10 evőkanál nyírfacukor
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A málnát megmossuk, összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk (pl szűrőn), hogy a magoktól megszabaduljunk.
- A málnapépet felöntjük tejjel, hozzáadjuk a cukrot, meg a vaníliát, és főni tesszük.
- Amikor felforrt, hozzáadjuk a hideg tejszínben elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
- Desszertes tálikókba adagoljuk, majd málnaszemekkel, citromfűvel díszítve tálaljuk.
Tipp: Hasonló módon más gyümölcsből is elkészíthetjük.
4 megjegyzés:
Ez millioszor egeszsegesebb mint a tasakos puding,ami tiszta mupor.Es nem utolso sorban nagyon finom is biztos:)
Hát valami mennyei íze van!!Az állaga pedig selymes,igazán élvezet volt enni.És igen,ez gyümölcsből van,nem műporból:)
Azt mondták a lányok: De jó Edó néninek, hogy ilyet tud csinálni! :)
:)))a drágák!Hát igen,mert az ő anyukájuk nem tud!:))
Megjegyzés küldése