Újabb rizottót készítettem, ezúttal húsosat. Kétségkívül nagyon finom ez is, de nekem a citromos marad a kedvencem :)
És amit még szerettem volna, de a fotóról lemaradt, az egy kis pirított baconszalonna a tetejére. Szóval azt mindenképp érdemes hozzátenni egy kis plusz ízért.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizottórizs
- 35 dkg csirkemell
- 20 dkg baconszalonna
- 1 fej lilahagyma
- 1 l húsleves alaplé
- 3-5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- marék petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A húslevest felforraljuk, és lassú tüzön állandó forrásban tartjuk.
- A vajat és az olajat egye dényben felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Beleszórjuk a megmosott rizottórizset, és kavargatva egy picit összepirítjuk.
- Felöntjük 2 dl húslevessel, és megvárjuk, amíg a rizs a folyadékot felszívja. Megsózzuk és borsozzuk, ezután a maradék húslevest mindig merőkanalanként adjuk az ételhez, és mindig megvárjuk, hogy a rizs felszívja.
- Amikor az alaplé elfogy, a rizottó már a kellőképen megpuhult, sűrű, főzelékszerű lesz.
- Ekkor levesszük a tűzről, és belekavarjuk a reszelt parmezánt, a tejfölet, illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Fogyasztáskor megszórjuk apróra vágott, pirított baconszalonnával.
- Ha szükséges, utánaízesítjük, aki szereti a csípős ízeket, az megszórhatja egy kis csilivel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése