Kétségkívül eléggé extrém ízvilág, de mindamellett nagyon finom szerintem. Nagyon tápláló étel, és a pirítóssal laktató is. Aki diétázik, az a kéksajtot kihagyhatja.
Hozzávalók:
- 10 dkg rukkola saláta
- 2 érett nektarin
- 1 avokádó
- 20 dkg kéksajt (pl gorgonzola)
- személtenként 1 szelet teljes kiörlésű kenyér
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Az öntethez:
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csapott teáskanál méz
- 1 cikk reszelt fokhagyma
- fél kisebb narancs leve
- 1 teáskanál apróra vágott kakukkfű (lehet szárított is)
- tengeri só (vagy himalaya)
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- Az öntet hozzávalóit összekavarjuk, kevés sóval és őrölt borssal ízesítjük.
- A nektarint megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy grill serpenyőben kissé megsütjük.
- Az avokádót meghámozzuk, és szintén kisebb cikkekre vágjuk.
- A salátát megmossuk, majd összekavarjuk a nektarinnal és az avokádóval, illetve meglocsoljuk az öntettel.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, mindenikre egy kevés olívaolajat csepegtetünk, és rámorzsoljuk a kéksajtot.
- A salátát ha szükséges, utánasózzuk, és sajtos pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése