Maradék áfonyából, illetve a kertben beért málnából készítettem egy végtelenül egyszerű ptitét, nagyon finomra sikerült. A málna-áfonya remek páros, és nagyon üdítővé varázsolja az egyébként édes süteményt.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg málna
- 20 dkg fekete áfonya
- 7,5 dl tej
- 1,5 tasak vaníliás pudingpor (6 dkg)
- 18 dkg cukor
- 4 tojássárgája
Elkészítése:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva kb fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ezután kinyújtjuk, és egy 27 cm átmérőjű piteformába simítjuk úgy, hogy az oldalára is jusson tészta. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
- A gyümölcsöket megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni.
- A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzákavarjuk a pudingport, és felöntjük hideg tejjel.
- Lassú tüzön főzni kezdjük, és folytonosan kavargatva addig főzzük, amíg sűrű lesz. Ezután két részre osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a málnát, a másik felébe pedig az áfonyát.
- A kétféle krémet egy evőkanál segítségével a megsült pitetésztára adagoljuk foltokban: egy kanál málnás krém, egy kanál áfonyás krém.
- Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.
- Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk friss gyümölccsel.
1 megjegyzés:
Gyönyörűűú!
Megjegyzés küldése