2013. június 28., péntek

Barackos mini palacsinta (tej-, tojás- és gluténmentes)


Noha imádom a palacsintát, eddig még nem fordult meg a fejemben, hogy esetleg tojás, tej, meg liszt nélkül is készíthetném. Zabpehelyliszttel pedig tökéletesen működik, tojás helyett lenmaglisztet használtam.
Kitűnő palacsinta, érdemes így készíteni, mert semmi állati eredetű nincs benne, ráadásul ez egy nagyon egészséges palacsinta-változat, mert teljes értékű alapanyagokból készül.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt 
  • 2 evőkanál lenmagliszt 
  • 3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj 
  • csipet só 
  • csipet cukor 
  • negyed teáskanál szódabikarbóna 
  • 4,5 dl szánsavas ásványvíz 
  • 40 dkg sárgabarack 
  • 2-3 evőkanál nádcukor (vagy juharszirup)

Elkészítése:

  • A liszteket a sóval, a cukorral, meg a szódabikarbónával összekevarjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd a vizet lassan adagolva hozzá, csomómentesre kavarjuk. 
  • A masszát 20 percig állni hagyjuk. 
  • Ezután száraz serpenyőben a szokásosnál jóval kisebb adagokat kanalazunk, egyszerre három kis palacsintát tudunk sütni. 
  • A barackot megmossuk, kimagozzuk, és kisebb kockára vágjuk. Egy edénybe tesszük, és lassú tüzön melegíteni kezdjük. Amikor egy kevés levet engedett, hozzáadjuk a nádcukrot, és összeforraljuk. 
  • A mini palacsintákat az édes barackkal kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések: