2013. június 6., csütörtök

Padlizsános kuszkusz



Nemcsak finom, hanem egészséges is. A kuszkusz nagy kedvencem, padlizsánnal meg bazsalikommal egyenesen imádnivaló. Természetesen kalóriaszegény :)

Hozzávalók:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg padlizsán
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 evőkanányi bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • kevés citromlé
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítése:

  • 3 dl vizet az ételízesítővel felforraljuk. A kuszkuszt átmossuk, egy edénybe tesszük, majd ráöntjük a forró vizet, és letakarva állni hagyjuk néhány percig.
  • A csirkemellet apró kockára vágjuk, és 1 evőkanál kókuszzsíron egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Közben kavargatjuk, a végén pedig megsózzuk, és borsozzuk.
  • A húst a serpenyőből kiszedjük. A padlizsánt meg a paradicsomot megmossuk, és szintén apró kockára vágjuk. 1 evőkanál kókuszzsíron a serpenyőben néhány perc alatt átsütjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
  • A megpuhult kuszkuszhoz hozzáadjuk a zöldségeket, a húst, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Citromlével ízesítjük, összekavarjuk, és szükség szerint utánasózzuk.

Nincsenek megjegyzések: