Nemcsak finom, hanem egészséges is. A kuszkusz nagy kedvencem, padlizsánnal meg bazsalikommal egyenesen imádnivaló. Természetesen kalóriaszegény :)
Hozzávalók:
- 15 dkg kuszkusz
- 30 dkg csirkemell
- 25 dkg padlizsán
- 20 dkg paradicsom
- 2 evőkanányi bazsalikomlevél
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- kevés citromlé
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- 3 dl vizet az ételízesítővel felforraljuk. A kuszkuszt átmossuk, egy edénybe tesszük, majd ráöntjük a forró vizet, és letakarva állni hagyjuk néhány percig.
- A csirkemellet apró kockára vágjuk, és 1 evőkanál kókuszzsíron egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Közben kavargatjuk, a végén pedig megsózzuk, és borsozzuk.
- A húst a serpenyőből kiszedjük. A padlizsánt meg a paradicsomot megmossuk, és szintén apró kockára vágjuk. 1 evőkanál kókuszzsíron a serpenyőben néhány perc alatt átsütjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
- A megpuhult kuszkuszhoz hozzáadjuk a zöldségeket, a húst, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Citromlével ízesítjük, összekavarjuk, és szükség szerint utánasózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése