Egészséges hozzávalókban bővelkedik ez a roppant finom sütemény. A másik előnye az, hogy könnyen szállítható melegben is, ezért kirándulásokra is magunkkal vihetjük.
Kalóriaszegény, ezért a fölösleges kalóriabeviteltől sem kell tartanunk.
Egy pohár tejjel fogyasztva tápláló reggeli vagy uzsonna is lehet.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiörlésű liszt
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 20 dkg sötétbarna nádcukor
- 2 tojás
- 1,5 dl kókuszzsír (felolvasztva)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg mandula
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 teáskanál vanília aroma
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítése:
- A mandulát durvára törjük, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
- A csokoládét szintén durvára aprítjuk (pl. fóliával letakarva, húsklopfolóval).
- Az egész tojásokat a cukorral jó habosra kikavarjuk, majd rendre hozzákavarjuk a többi hozzávalót: kókuszzsír, reszelt sárgarépa, kókuszreszelék, pirított mandula, csokoládé, vanília aroma, és végül a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet.
- A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- Tálaláskor megszórhatjuk (nyírfa)porcukorral.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!:)
Megjegyzés küldése